Παρουσιάσεις - Κριτικές

Παρουσιάσεις - Κριτικές

Αφιέρωμα στον Ιταλό ποιητή Cesare Pavese: «Θα 'ρθει ο θάνατος και θα 'χει τα μάτια σου - Verrá la morte e avrá I tuoi occhi»

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25/11/2017, στον πολιτιστικό πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", στα Γιάννενα, ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ιταλό ποιητή Cesare Pavese που συνδιοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η ΕΛΣΗ (Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου), ο Σύλλογος Ελληνο-ιταλικής φιλίας Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Κορινθίας «η Πίνδος» και το κέντρο ξένων γλωσσών Ιταλικά «ΒIANCO».

Τhe Amazing Spider-Man: Επιστροφή στη Δράση

“Τhe Amazing Spider-Man: Επιστροφή στη Δράση” είναι μια νέα μίνι σειρά κόμικς που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 από της εκδόσεις Anubis. Συνήθως αποφεύγω να διαβάζω super hero comics μεταφρασμένα στα ελληνικά, αλλά ο Spider-Man είναι αγαπημένος μου ήρωας από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου.

Τότε διάβαζα ιστορίες του Σπαϊντερ Μαν με χρώμα άσπρο, μαύρο και πορτοκαλί, ενώ τώρα δεν μπόρεσα να αντισταθώ στη τόση καλή ποιότητα της έκδοσης που έκανε η Anubis και είπα ας ξανά δοκιμάσω να διαβάσω μια ιστορία του αγαπημένου μου ήρωα.

Η Γυναίκα μέσα από το βλέμμα των ξεχασμένων Ελληνίδων Λογοτέχνιδων του 18ου και 19ου αιώνα (μέρος β΄)

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η σιωπηλή αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη γυναικεία ελληνική λογοτεχνική παραγωγή κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, ποιήματα ενδεικτικά των ξεχασμένων ποιητριών της χώρας μας, οι φωτογραφίες τους, η κριτική για το έργο τους από καταξιωμένους λογοτέχνες της εποχής τους, τα βραβεία τους και ο αγώνας τους για την μόρφωση των γυναικών του τόπου μας, που έβαλε τον θεμέλιο λίθο σε αυτό που όλοι ονομάζουμε «γυναικείο κίνημα».

Σελίδες

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.