Αφιέρωμα στον Ιταλό ποιητή Cesare Pavese: «Θα 'ρθει ο θάνατος και θα 'χει τα μάτια σου - Verrá la morte e avrá I tuoi occhi»

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25/11/2017, στον πολιτιστικό πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", στα Γιάννενα, ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ιταλό ποιητή Cesare Pavese που συνδιοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η ΕΛΣΗ (Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου), ο Σύλλογος Ελληνο-ιταλικής φιλίας Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Κορινθίας «η Πίνδος» και το κέντρο ξένων γλωσσών Ιταλικά «ΒIANCO».

Άξια συγχαρητηρίων η προσεγμένη δουλειά της Γιάννας Κούλα, η οποία είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια κι αξιοθαύμαστη η σκηνική παρουσία των: Γιώτας Παρθενίου και Gulielmo Bianco, του Φώτη Γιωτάκη, ιδρυτή της ομάδας Τέχνης «Α.ΔΩ», των ερασιτεχνών ηθοποιών Ελένης Κολοκούρη, Ρούλας Στάθη, Σωτηρίας Τζιούρη και Γιώργου Παππά  καθώς και των μουσικών Αλέξη Μπάγια (κιθάρα) και Αντώνη Καρασταμάτη (κρουστά), που πήραν μέρος στο καλλιτεχνικό σκέλος του αφιερώματος.

Η ζεστή αίθουσα του πολυχώρου πλημμύρισε από κόσμο παρά την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη. Το κοινό ένθερμο και ενθουσιασμένο καταχειροκρότησε την άρτια οργανωμένη, από κάθε άποψη, εκδήλωση.

Από το Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας παρευρέθη ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Ματάτσης με τη σύζυγό του, ο οποίος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δ.Σ, συνεχάρη κι ευχαρίστησε τους  συνδιοργανωτές για την τιμητική πρόταση συνεργασίας και για το άρτιο αποτέλεσμα του εγχειρήματος. Αναφέρθηκε εν συντομία στην πολύχρονη δράση και τη δυναμική παρουσία του Συλλόγου Ηπειρωτών στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Κορινθίας και υποσχέθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ανταπόδοσης της πρόσκλησης συνδιοργάνωσης.  

Τον λόγο, είχαν πάρει, επίσης, λίγο πριν, η ποιήτρια Γιώτα Παρθενίου και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Συλλόγου Γουλιέλμο Μπιάνκο, βασικός συντελεστής, επίσης και συντονιστής της όλης εκδήλωσης. Αξίζει να σημειώσουμε την ευγνώμονα αναφορά της κ. Γ. Παρθενίου στην κ. Χαρά Σιαμοπούλου και την Ευτυχία Μιχέλη, δύο πρόσωπα στα οποία οφείλει τη γνωριμία της με την ποίηση του αυτόχειρα, αντιφασίστα ποιητή Cesare Pavese και ως εκ τούτου τη σύλληψη της ιδέας αυτού του Αφιερώματος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, πρόεδρος της ΕΛΣΗ και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: 

Mαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση

Ποιήτρια – πρώην αντιπρόεδρος ΕΕΛ

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.