Συγγραφείς

Ο Philippe Hamon, αναπληρωτής καθηγητής της νεώτερης φιλολογίας, Διδάκτωρ, είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Σορβόννης στο Παρίσι, όπου δίδαξε υφολογία και θεωρία της λογοτεχνίας.

Ο Ignatius Letterman γεννήθηκε στις ερήμους της Νεβάδα και μεγάλωσε στις πεδιάδες του Τέξας. Από μικρό παιδί τον γοήτευε η Λογοτεχνία και η επιβολή του νόμου. Με κάποιο τρόπο συνδύασε και τα δύο. Η «Λογοτεχνική Αστυνομία» είναι το πρώτο, αλλά όχι τελευταίο του βιβλίο.

Η Ούλη Μοιρασγέτη γεννήθηκε στην Αυστρία και είναι παντρεμένη με τον Έλληνα Γιώργο Μοιρασγέτη, τον όποιο ακολούθησε για δύο χρόνια στη Νιγηρία. Έχουν τρία παιδιά και ζούν στην Ελλάδα. Σπούδασε ζωγραφική παρακολουθώντας μαθήματα με τον Arnhard Woitsch και τον Karl Heinz Schreiner, μαθητή της Σχολής Hundertwasser. Γράφει και εικονογραφεί οικολογικά παραμύθια, προσπαθώντας να προσωποποιήσει το περιβάλλον, κάνοντάς το οικείο.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και τελείωσε τη Φαρμακευτική Σχολή. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τον αθλητισμό και είναι αθλητής της υδατοσφαίρισης. Είναι επίσης ο εμπνευστής και υπεύθυνος του helpforhealth.gr. Το διήγημά του "Ένας νέος που του αρέσει να γράφει" βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2010.

Ο Κωνσταντίνος Α. Γούλας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1970. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το 1994 –ανελλιπώς– διδάσκει Φυσική και Χημεία προετοιμάζοντας υποψήφιους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο και συγγραφέα Κική Δημολένη και έχει δύο παιδιά.

Το όνομά μου είναι Τάνια (Αντωνία) Δημάκα και γεννήθηκα στην Αμαλιάδα Ηλείας.

Μεγάλωσα σε μια μικρή περιοχή της Ηπείρου, την Παραμυθιά.

Από την πρώτη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου κοιτώ το χέρι μου να γράφει, αρχίζοντας από τότε που δεν γνώριζα γραφή και ανάγνωση, ζωγραφίζοντας. Αργότερα –σαν φυσική συνέπεια– το ιχνογράφημα κατέληξε σε γράφημα ώσπου στην εφηβεία μου βρέθηκα με μια πληθώρα αδημοσίευτων ποιημάτων, κειμένων, θεατρικών σεναρίων και ενός βιβλίου. Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας!

Η Κική Δημολένη γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1978. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο με ερευνητικό αντικείμενο το Αρχαίο Ερωτικό Μυθιστόρημα.

Αυτή την περίοδο συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ στον τομέα της Δημιουργικής Γραφής. Βρίσκεται σχεδόν είκοσι χρόνια στο φροντιστηριακό χώρο ως καθηγήτρια φιλολογικών μαθημάτων και από το 2005 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου στα Ιωάννινα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Γεννήθηκε στις 24-4-1943, στην Ανεμορράχη Άρτας καταγόμενος από αγροτική οικογένεια.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Ανεμορράχης τον Ιούνιο του 1955. Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις φοίτησε στο 1ο 6/ξιο Γυμνάσιο Αρρένων Άρτας μέχρι και την πέμπτη (εβδόμη) τάξη. Στην έκτη (ογδόη) τάξη φοίτησε στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας Πρεβέζης, από το οποίο και αποφοίτησε τον Ιούνιο του έτους 1961.

Ο Πέτρος Κάσσας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Το 2001 εισήχθη στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησε το 2006 έχοντας ειδικευτεί στις κλασικές σπουδές. Από το 2007 κατοικεί και εργάζεται στη Λάρισα ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση, παραδίδοντας φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, και διατηρώντας ως συνιδιοκτήτης Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Παράλληλα, ασχολείται με μεταπτυχιακές σπουδές και με επιμορφωτικά προγράμματα σε αντικείμενα σχετικά με τον χώρο της εκπαίδευσης.

Η Πόπη Μανιφάβα-Μαντζούκη γεννήθηκε στην ορεινή Ακαρνανία και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση στο νομό Ιωαννίνων.

Σελίδες

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.