Δύο χρόνια εκδόσεις Oasis και ευχές στο λυκαυγές του 2017

To 2016, μια κατά γενική ομολογία δύσκολη και σκοτεινή χρονιά, αποτελεί οριστικά παρελθόν. Δυστυχώς, όμως, όχι και τα προβλήματα που στιγμάτισαν τη χρονιά αυτή. Το 2017 ανέτειλε συνεχίζοντας το γαϊτανάκι της ανθρώπινης παρακμής. Εμείς, στις εκδόσεις Oasis, από το δικό μας πεδίο έχουμε ταχθεί αναφανδόν στη δημιουργική πλευρά, στην πλευρά που επενδύει στο περιεχόμενο, στον πολιτισμό, στις τέχνες, στις ανθρώπινες αξίες και σχέσεις, στη δύναμη της δημιουργικότητας.

Κλείσαμε αισίως δύο χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στις φουρτουνιασμένες θάλασσες της ελληνικής πολυεπίπεδης κρίσης χωρίς φόβο, αλλά με δημιουργικό πάθος. 

Σε μια εποχή που απαξιώνει τα γράμματα και τις τέχνες, αποθεώνει την κουλτούρα του εφήμερου, τον αριθμό των "like", το επιδερμικό δούναι και λαβείν, την ανερυθρίαστη κλοπή ιδεών και λέξεων, την υποκρισία, την πλαστική και «αντικειμενική» ενημέρωση, σε μια εποχή που εξιδανικεύει το τίποτα και στοχεύει στο εύπεπτο περιεχόμενο με μεγάλη χαρά παρατηρούμε ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται.

 

 

Στη χώρα μας αρκετοί νέοι και ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι, όπως είναι και οι εκδόσεις Oasis, αλλά και παραδοσιακοί ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι τολμούν και ρισκάρουν επενδύοντας στην εκδοτική πολυμορφία, σε έμπειρους και αξιόλογους συγγραφείς, οι οποίοι αποζητούν μια ζεστή εκδοτική στέγη, αλλά και σε νέες ελπιδοφόρες συγγραφικές φωνές, σε πειραματικά είδη και πρωτότυπες υποθέσεις.

Η δημιουργική Ελλάδα σιγοβράζει. Αναδύονται στην επιφάνεια αυθεντικές φωνές και νέα ταλέντα σε όλα τα πεδία του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.

 

 

Στις εκδόσεις Oasis έχοντας στο DNA μας τα στοιχεία της γονιμότητας, της διαφορετικότητας, της πολυφωνίας, της εξωστρέφειας και της ανεξαρτησίας ετοιμάζουμε νέους τίτλους βιβλίων επενδύοντας στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, στην ειλικρινή σχέση μας με τους συγγραφείς και τους δημιουργούς, στην εντατική προώθηση των τίτλων μας μέσω παρουσιάσεων, στον σεβασμό στους συνεργάτες και στους αναγνώστες μας. Για εμάς ένας εκδοτικός οίκος σημαίνει κάτι περισσότερο από την έκδοση βιβλίων. Για εμάς o εκδοτικός οίκος αποτελεί ένα ακόμα λιθαράκι προς την πνευματική ανύψωση, μία ακόμα νησίδα για τη δημιουργία αναγνωστών και σκεπτόμενων ανθρώπων.

Το 2016 ξεκινήσαμε νέα εγχειρήματα και το 2017 ανοιγόμαστε σε νέα πεδία: παιδικό και εκπαιδευτικό βιβλίο, ποίηση, ακαδημαϊκές μελέτες, θέατρο, εφηβική λογοτεχνία, διηγήματα προσωπικής ανύψωσης.

Προσπαθούμε τα βιβλία μας να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα τρία Π που έχουμε θέσει: Πρωτοπορία, Πολυφωνία, Ποιότητα. 

Αναλογιζόμενοι το 2016 παραθέτουμε μια ανασκόπηση των βασικών σταθμών του εκδοτικού μας -και όχι μόνο- ταξιδιού για το 2016 ευελπιστώντας ότι και το 2017 θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα να εμπνέουμε τους αναγνώστες και να συνεισφέρουμε στην πολιτιστική ζωή της κοινωνίας μέσω ποιοτικού και ποικιλόμορφου περιεχομένου.

 

Βιβλία

 

«Σκοτεινές Αναλαμπές» // Βαγγέλης Γεωργάκης

13 ιστορίες αστικού τρόμου

 

 

Ο Βαγγέλης Γεωργάκης δύο χρόνια μετά τον «Αγαπημένο ήρωα των παιδιών», το μυθιστόρημα που γέννησε η ελληνική κρίση, επανέρχεται με τη συλλογή διηγημάτων «Σκοτεινές Αναλαμπές».

 

 

«Κι έγινε η σιωπή ορμή» // Βαγγέλης Νέσσης

 Θωπευτική και θεραπευτική ποιητική συλλογή

 

 

Η ποιητική συλλογή «Κι έγινε η σιωπή ορμή» αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες: α) Λέξεις Πουλιά (ο Ποιητής), β) Κουφή γενιά, Κούφιες ηγεσίες (ο Πολίτης) και γ) Μια κάποια λύτρωση (ο Άνθρωπος).

 

 

Ο Βαγγέλης Νέσσης με λεπτή ειρωνεία, άκρα ευαισθησία και αδιόρατο αυτοσαρκασμό πλανιέται στα δύσκολα μονοπάτια μιας ποίησης απλής, σεμνής, κάπου κάπου καθημερινής, ενίοτε οργισμένης, θωπευτικής και θεραπευτικής.

 

«Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας» // Κάσσας Πέτρος και Σταυριανός Ευάγγελος

Γραμματική εύληπτη με πίνακες και χρώμα

 

Οι συγγραφείς της Γραμματικής της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, Πέτρος Κάσσας και Ευάγγελος Σταυριανός, αξιοποίησαν την πολύχρονη διδακτική τους πείρα χωρίς να ξεχάσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως μαθητές μελετώντας την αρχαία ελληνική γλώσσα.

 

 

Ο αναγνώστης θα ξαφνιαστεί ευχάριστα με τον μαθητοκεντρικά εύληπτο τρόπο παρουσίασης των γραμματικών φαινομένων. Αυτό επιτυγχάνεται αφενός με χρωματικά περιγράμματα που χαρίζουν και αισθητική απόλαυση στην οπτική πρόσληψη του κειμένου και αφετέρου με έναν έξυπνα νεανικό λόγο, πολύ κοντά στα δεδομένα των σημερινών μαθητών.

 

«Γκρέις και Ρούμπι» // Ulli Mirasgetis

Ένας εμπνευσμένος συνδυασμός παιδικής λογοτεχνίας, εικαστικής τέχνης και οικολογικής ευαισθησίας.

 

Τι συμβαίνει όταν η ποιοτική παιδική λογοτεχνία, η εμπνευσμένη εικαστική τέχνη και η οικολογική ευαισθησία συνδυάζονται σ' ένα βιβλίο; Γεννιέται το οικολογικό παραμύθι γνώσεων «Γκρέις και Ρούμπι» εγκαινιάζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δραστηριοποίησή μας στο ποιοτικό και πρωτοποριακό παιδικό βιβλίο.

 

 

Τι καλύτερο, λοιπόν, όταν μια τρυφερή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο φώκιες Γουέντελ, της μαμάς Γκρέις και της κόρης της Ρούμπι, οι οποίες ζουν τις περιπέτειές τους στα νερά της παγωμένης Ανταρκτικής γίνεται αφορμή για τους μικρούς μας αναγνώστες να ανακαλύψουν το θαλάσσιο οικοσύστημα; Τι πιο όμορφο ο υδάτινος κόσμος να απεικονίζεται μέσα από τα θαυμάσια έργα της ζωγράφου και συγγραφέως Ulli Mirasgetis; 

Το οικολογικό παραμύθι γνώσεων "Γκρέις και Ρούμπι" θα ταξιδέψει τη φαντασία των παιδιών αφυπνίζοντας ταυτόχρονα την περιβαλλοντική τους συνείδηση. 

 

Παρουσιάσεις Βιβλίων

 

«Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους» // Γεωργία Σκοπούλη

 

Η Γεωργία Σκοπούλη επανέρχεται με το πέμπτο της βιβλίο «Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους». Μετά τις συγκλονιστικές εξομολογήσεις ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών της Ηπείρου, η συγγραφέας επέλεξε να παρουσιάσει τη ζωή μεταναστριών γυναικών από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Γυναίκες από 30 μέχρι 67 χρονών, γυναίκες πονεμένες, ατσαλωμένες, με τη δική τους μόρφωση και κουλτούρα διηγήθηκαν τη ζωή τους.

Μέσα από τις συνεντεύξεις του βιβλίου ξεδιπλώνεται στα μάτια μας η διαδρομή της μετανάστευσης των γυναικών από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες προς την Ελλάδα. Μέσα από τις αφηγήσεις αυτές ζούμε τις ζωές είκοσι τριών γυναικών αντικρίζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό μας στον εθνικό μας καθρέφτη. Η Ιρίνα, η Βανέσα, η Βαλεντίνα, η Νόρα, η Ντουμπράβσκα, η Μπεάτα...

 

Ηγουμενίτσα (Πάνθεον) // 8-12-2016

 

 

 

 

 

 

Αθήνα (Polis Art Cafe) // 24-05-2016

 

 

 

 

 

 

 

Ιωάννινα (Πολιτιστικός Πολυχώρος "Δημήτρης Χατζής") // 26-01-2016

 

 

 

Σκοτεινές Αναλαμπές στην Αθήνα: Dark Literature Rocks

Tithora // 3-12-2016

 

 

Το Σάββατο 3/12/2016 μια σκοτεινή αναλαμπή φώτισε τη χειμωνιάτικη αθηναϊκή νύχτα. Ο καιρός φορώντας τα σκοτεινά του αποτέλεσε το ιδανικό υπόβαθρο για το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Γεωργάκη «Σκοτεινές Αναλαμπές» που παρουσιάστηκε στο bar Tithora.

Με γενική ιδέα την αλληλεπίδραση σκοτεινής λογοτεχνίας και δυνατής rock μουσικής και τίτλο «Dark Literature Rocks!» εγκαινιάστηκε ένα διαφορετικό είδος παρουσίασης όπου οι λέξεις και τα κείμενα του βιβλίου εμπλέκονται δημιουργικά με τους στίχους και τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου αντιστρέφοντας αισθήσεις και διαδικασίες ωθώντας το κοινό να διαβάζει μουσική και να ακούει βιβλία πίνοντας το ποτό του και συνομιλώντας με τους συντελεστές του βιβλίου.

 

 

Η λογοτεχνία και η μουσική για εμάς στις εκδόσεις Oasis αποτελούν μια βιωματική κατάσταση, μέρος της καθημερινότητας, αλλά και απόδρασής από αυτή, μια νησίδα δικτύωσης και επικοινωνίας που ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους κάτω από την ίδια δημιουργική ομπρέλα κινητοποιώντας αισθήσεις και δίνοντας τροφή για σκέψη.

 

 

Κι έγινε η σιωπή ορμή, Βαγγέλης Νέσσης

Ιωάννινα (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων) // 15-11-2016

 

 

 

Μια γιορτή της ποίησης, του βιβλίου και της ανάγνωσης έλαβε χώρα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στη φιλόξενη και γεμάτη από αναγνωστικό κοινό Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων όπου παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Νέσση "Κι έγινε η σιωπή ορμή".

 

 

Στην παρουσίαση διάβασαν ποιήματα εκλεκτοί καλεσμένοι: Ντίνα Διαμάντη, Φιλόλογος // Πηνελόπη Μαρνέλη, Δικηγόρος, Ποιήτρια // Ιωάννης Μπενέκος, Αρχιτέκτων Μηχανικός // Άννα Μπούκα, Διπλ. Αρχαιολόγος // Βαΐα Οικονομίδου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης // Ιωάννης Παπαϊωάννου, Πολιτικός Μηχανικός // Γιώτα Παρθενίου, Ποιήτρια // Μαρία Στρατσάνη, Φιλόλογος, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών // Απόστολος Τοψής, Βιοτέχνης // Λένα Χαρτζάβαλου, Καθηγήτρια

 

 

 

 

«Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας», Κάσσας Πέτρος και Σταυριανός Ευάγγελος

Λάρισα (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας») //  4-07-2016

Μέγα πλήθος, μέγα (φιλολογικό) πάθος

 

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 παρουσιάστηκε το βιβλίο «Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας» των φιλολόγων Πέτρου Κάσσα και Ευάγγελου Σταυριανού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας». Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, μίλησαν για το βιβλίο οι φιλόλογοι Ράνια Βερέμη και Κώστας Ντόλκος, οι συγγραφείς του βιβλίου Πέτρος Κάσσας και Ευάγγελος Σταυριανός ενώ ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Ρούστα.

 

 

 

 

Ποιος είπε ότι ένα νέο βιβλίο Γραμματικής από δύο φιλολόγους της νέας εποχής δεν μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας;

Μέγα πλήθος κατέκλυσε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας αγκαλιάζοντας από την πρώτη στιγμή τους συγγραφείς και το νέο τους έργο.

Φωτογραφίες: Φώτης Νατσιούλης

 

 

«Ο Αγαπημένος ήρωας των παιδιών», Βαγγέλης Γεωργάκης

Αθήνα (Λέσχη Φίλων Κόμικς) // 5-03-2016

Το μυθιστόρημα που γέννησε η ελληνική κρίση.

 

 

 

Αποτελεί συχνό φαινόμενο η μεταφορά λογοτεχνικών κειμένων σε κόμικς. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα κόμικς επηρεάζουν τη λογοτεχνική αφήγηση; Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γεωργάκη "Ο Αγαπημένος ήρωας των παιδιών" στον φυσικό του χώρο, στη φιλόξενη Λέσχη Φίλων Κόμικς. Το αναγνωστικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το μυθιστόρημα που γέννησε η ελληνική κρίση και εμπνεύστηκε από αγαπημένους χάρτινους ήρωες όπως είναι ο Μίκυ Μάους και κυρίως ο Γιώργος Θαλάσσης (Μικρός Ήρωας). 

 

Ο Αγαπημένος Ήρωας των παιδιών σε κόμικς - Σκίτσο: Γιώργος Σκαράκης

 

 

 

 

επ-Oasis Ιδεών και Τεχνών

 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου δώσαμε σάρκα και οστά σε μια στήλη για ελεύθερα, ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα με τίτλο: επ-Oasis Ιδεών και Τεχνών.

Καθώς στις εκδόσεις Oasis πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, στη δύναμη του βιβλίου και του γραπτού πολιτισμού, στην αλληλεπίδραση των τεχνών, στη δημιουργικότητα, στις επιστήμες και στο φαινόμενο του πολιτισμού εγκαινιάσαμε μια εναλλακτική στήλη για τη δημιουργική και ελεύθερη επώαση ιδεών, απόψεων, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αγαθών μέχρι την εκκόλαψή τους και τη διάχυσή τους στην κοινωνία. 

Μια στήλη που θέλει να υπηρετεί την ελευθερία του λόγου και της σκέψης φιλοδοξώντας να αγκαλιάσει με ζέση ανήσυχα, ελεύθερα και δημιουργικά πνεύματα, να δώσει ζωτικό χώρο σε ανθρώπους, σε ιδέες, σε απόψεις, σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά αγαθά που αξίζουν να φθάσουν σε εσάς!

Εδώ θα βρείτε διάφορες ενότητες για το βιβλίο - ακόμα και παρουσιάσεις βιβλίων άλλων εκδοτικών οίκων που πιστεύουμε ότι αξίζουν την προσοχή των ανήσυχων αναγνωστών - για τον γραπτό πολιτισμό, τη μουσική, τις οπτικοασκουστικές και παραστατικές τέχνες, την ψηφιακή εποχή και ευρύτερα για το πολιτιστικό φαινόμενο.

Μερικά ενδεικτικά άρθρα της στήλης επ-Oasis Ιδεών και Τεχνών:

 

Η Δημιουργική τάξη θυμάται το 2016 και εύχεται για το 2017

 

 

Με αφορμή τη δημιουργική τάξη του Florida στη στήλη επ-Oasis Ιδεών και Τεχνών θελήσαμε να καταδείξουμε ότι και στην Ελλάδα της πολυεπίπεδης κρίσης υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχει η δημιουργική Ελλάδα που παρά τις αντίξοες συνθήκες επιμένει από διαφορετικά πεδία και αναφορές να παράγει πολιτισμό και έργα τέχνης, να δημιουργεί, να ερευνά, να επενδύει στην επιστήμη και στην παιδεία.

Μια δημιουργική τάξη προερχόμενη από διαφορετικό κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο, απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας με συνεκτικό κρίκο τη δημιουργία, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την έρευνα δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία και στην περιφέρεια, στα μεγάλα αστικά κέντρα ακόμα και στο εξωτερικό κρατώντας τη φλόγα της ελληνικής ψυχής και της δημιουργίας αναμμένη.

Ένα ελάχιστο μέρος αυτής της δημιουργικής τάξης φιλοξενήσαμε στη στήλη μας, ακούσαμε τη φωνή της, γνωρίσαμε τις δράσεις της και τα πολιτιστικά αγαθά της, κάναμε ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε και ευχηθήκαμε για ένα δημιουργικό και ειρηνικό 2017.

 

Λέσχη Φίλων Κόμικς: φωτίζοντας τους σκοτεινούς καιρούς

 

Με αφορμή τη διπλή γιορτή στις 15 Οκτωβρίου 2016 όπου η διαδικτυακή κοινότητα GreekComics είχε τα 10α γενέθλιά της και η ΛΕΦΙΚ εγκαινιάζε τον νέο της χώρο στον Κεραμεικό (Ιερά Οδός 14) ακολούθησε ένα σύντομο ιστορικό της Λέσχης Φίλων Κόμικς, η οποία υπόσχεται να προσφέρει ακόμα περισσότερο χρώμα, περισσότερη φαντασία και ψυχαγωγία φωτίζοντας αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς. 

 

 

Edgar Allan Poe: από τους στίχους στους ήχους

Σ’ αυτό το αφιέρωμα με αφορμή τα 167 χρόνια από τον θάνατό του παρουσιάσαμε διάφορα μουσικά έργα που επηρεάστηκαν από το λογοτεχνικό έργο του ανυπέρβλητου Έντγκαρ Άλλαν Πόε αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη γόνιμη αλληλεπίδραση μουσικής και λογοτεχνίας.

 

 

Η Γυναίκα μέσα από το βλέμμα των ξεχασμένων Ελληνίδων Λογοτέχνιδων του 18ου  και 19ου αιώνα (Ά μέρος και Β΄ μέρος)

Στο βιβλίο αυτό (από τη φιλόλογο-εκπαιδευτικό Άννα Ρεντζεπέρη και τους μαθητές της) παρουσιάζεται η σιωπηλή αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη γυναικεία ελληνική λογοτεχνική παραγωγή κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, ποιήματα ενδεικτικά των ξεχασμένων ποιητριών της χώρας μας, οι φωτογραφίες τους, η κριτική για το έργο τους από καταξιωμένους λογοτέχνες της εποχής τους, τα βραβεία τους και ο αγώνας τους για την μόρφωση των γυναικών του τόπου μας, που έβαλε τον θεμέλιο λίθο σε αυτό που όλοι ονομάζουμε «γυναικείο κίνημα». Επίσης παρουσιάζονται συνοπτικά οι αρχαίες ελληνίδες ποιήτριες που υπήρξαν πρότυπα των σπουδαίων λυρικών ποιητών καθώς και τα γενικότερα συμπεράσματα για την απουσία των ποιητριών που μελετήσαμε από την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

 

 

Πόλεις της Λογοτεχνίας και δημιουργικό δίκτυο

 

Οι 116 πόλεις που σήμερα συνθέτουν αυτό το Δίκτυο έχουν έναν κοινό στόχο: την τοποθέτηση της δημιουργικότητας και των πολιτιστικών βιομηχανιών στο επίκεντρο των αναπτυξιακών τους σχεδίων σε τοπικό επίπεδο και την ενεργό συνεργασία σε διεθνές επίπεδο. Στο Δίκτυο αυτό ανήκουν και οι Πόλεις της Λογοτεχνίας.

 

 

Ποιητές στις επάλξεις

 

Με αφορμή τα 156 χρόνια από τη γέννηση (6 Σεπτεμβρίου 1860) του ποιητή και εξαίρετου καλλιεργητή του σονέτου Λορέντζου Μαβίλη, ενός ανθρώπου που αποτελεί την επιτομή της συνέπειας λόγων και πράξεων, παρατίθεται ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του ένα κείμενο που πραγματεύεται την άποψη ότι οι Ποιητές μπορούν και οφείλουν να βρίσκονται στις επάλξεις κάθε είδους και σε κάθε εποχή.

 

 

Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων: Μια κοιτίδα πολιτισμού στην καρδιά της πόλης

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων περιλαμβάνει στη συλλογή της χειρόγραφα, από τον 12ο ως τον 19ο αι. αιώνα, περισσότερους από 100.000 τίτλους βιβλίων, εκ των οποίων οι 30.000 περίπου αφορούν παλαιότυπα, 350 τίτλους περιοδικών, χάρτες, δίσκους μουσικής βινυλίου κ.ά. Στεγάζεται σε παραδοσιακό κτήριο στην καρδιά της πόλης μας στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ελευθερίου Βενιζέλου. Συναντήσαμε την κα. Βαΐα Οικονομίδου, προϊσταμένη διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης, η οποία μας μίλησε με πάθος για αυτή την κοιτίδα πολιτισμού και το πολύτιμο έργο που επιτελεί.

 

 

THE BLUES PEOPLE, The Blues is Alright

Οι BLUES PEOPLE δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2008 με την ευκαιρία της τριήμερης εκδήλωσης/συναυλίας για την παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου του LeRoi Jones (BLUES PEOPLE – Η μαύρη μουσική στη λευκή Αμερική). 

 

 

Playground Theory: στους ηχότοπους των ονείρων

 

 

Η μουσική των Playground Theory είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω. O ήχος τους έχει χαρακτηριστεί ατμοσφαιρική pop- cinematic- dream pop, ενώ στο καινούριο υλικό τους είναι παρόντα παραδοσιακά και ανατολικά στοιχεία.

 

Μάνος Φατσής: η μουσική φωτιά που ακόμα καίει

 

 

Για εμάς η μουσική δεν έχει σύνορα. Ξεκινήσαμε με την παρουσίαση των Playground Theory, μιας ατμοσφαιρικής pop - cinematic - dream pop μπάντας από την Αθήνα και συνεχίζουμε μ’ έναν ταλαντούχο μουσικό από τον σκληρό ήχο, τον τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργό Μάνο Φατσή.

 

Photometria Festival: από την Ελλάδα στον κόσμο με όχημα τη φωτογραφική δημιουργία

 

 

Το Photometria - International Photography Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Ξεκίνησε από την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί με επιτυχία εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

 

Φόρος τιμής του Ignatius Letterman στους δύο πολιούχους της Πόλης των Βιβλίων: Cervantes και Borges

 

Η μητρόπολη του πνεύματος έπρεπε να δημιουργηθεί, ήταν μια αναγκαιότητα. Εδώ και αρκετό καιρό βιβλία καίγονται στην πυρά και οι συγγραφείς που τολμούν να γράψουν κάτι καλό, κάτι αυθεντικό εξοβελίζονται. Ένας νέος Μεσαίωνας ανατέλλει.

Μια νέα Πόλη γεννιέται, μια Πόλη δυστοπική, ονειρική, εφιαλτική. 

 

 

Ο Ignatius Letterman με την καλύτερη παρέα στην πόλη των βιβλίων

 

 

Τα βιβλία μας και οι συγγραφείς μας στα έντυπα και διαδικτυακά Μέσα

 

Όταν το… έγκλημα γίνεται αριστούργημα - Γιώργος Βαϊλάκης // Ημερησία (Για τη Λογοτεχνική Αστυνομία του Ignatius Letterman)

 

Χριστουγεννιάτικες επιλογές 2016 - Στέλιος Μπασμπαγιάννης // Rockyourlife (Για τις Σκοτεινές Αναλαμπές του Βαγγέλη Γεωργάκη και τη Γκρέις και Ρούμπι της Ulli Mirasgetis)

 

Σκοτεινές Αναλαμπές: Δεκατρείς ιστορίες πέρα από την πραγματικότητα Μίνως – Αθανάσιος Καρυωτάκης // Fractal

 

Βαγγέλης Γεωργάκης: Σκοτεινές αναλαμπές Κριτική – Παρουσίαση του Στέλιου Μπασμπαγιάννη // Rockyourlife

 

Κριτική της Αναστασίας Δημητροπούλου // vivlio-life για το βιβλίο «Σκοτεινές Αναλαμπές» του Βαγγέλη Γεωργάκη

 

Κριτική - Παρουσίαση των "Σκοτεινών Αναλαμπών" του Βαγγέλη Γεωργάκη από τον Χρήστο Νάστο // Σελίδες Νοσταλγίας και στο περιοδικό "Φανταστική Λογοτεχνία"

 

 

Καλοκαιρινές Προτάσεις στο Ποντίκι art από τον Ξενοφώντα Μπρουντζάκη (Για τον Αγαπημένο ήρωα των παιδιών) 

 

 

Συνέντευξη της Γεωργίας Σκοπούλη στην εφημερίδα Hellenic News of America // στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας, ποιήτρια και μεταφράστρια Λίλη Μπίτα

(παρατίθεται στα ελληνικά στο site μας)

 

Κριτική – Παρουσίαση του Στέλιου Μπασμπαγιάννη // Rockyourlife για τη «Λογοτεχνική Αστυνομία» του Ignatius Letterman 

 

Οι Συγγραφείς μας Βαγγέλης Νέσσης και Γεωργία Σκοπούλη στο Εργαστήρι του συγγραφέα στο Fractal.

 

Ignatius Letterman: «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Πόλη των Βιβλίων» // Συνέντευξη στον Γιάννη Φαρσάρη // Fractal

Δεν παραλείπουμε στην ανασκόπησή μας και τις συνεντεύξεις των συγγραφέων μας Βαγγέλη Γεωργάκη και Γεωργίας Σκοπούλη στο ραδιόφωνο και στους: Φώτη Φερενίδη // FM 100 Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Φύτρα // Κανάλι Ένα Πειραιάς 90,4, Κωνσταντίνα Δημητρούλη // Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ. Σταμάτη Μαμούτο // Rockmachine.gr κ.ά.

 

Συμμετοχές με βιβλία μας σε Εκθέσεις Βιβλίων

 

13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης // 12-15 Μαΐου 2016

 

Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι // Από τις 10 μέχρι 26 Ιουνίου 2016.

 

Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο // Από 29 Ιουλίου μέχρι 28 Αυγούστου 2016

 

29η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας // Από 7-11 Σεπτεμβρίου 2016

 

 

 68η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης // 19-23 Οκτωβρίου 2016

 

Μελλοντικές δράσεις των εκδόσεών μας

 

 

Νέες συνεργασίες και νέες κατηγορίες στον ορίζοντα

 

Νέες και αλληλεπιδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων

 

Μεταφράσεις και εξωστρέφεια

 

Ψηφιακή στρατηγική

 

Ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2017

 

στους συγγραφείς μας, σε όλους όσοι έλαβαν μέρος στις παρουσιάσεις των  βιβλίων μας: ομιλητές, εκλεκτούς καλεσμένους, συντονιστές, τεχνικούς, στους συγγραφείς που στέλνουν τα χειρόγραφά τους για αξιολόγηση, στους συνεργάτες μας, στα βιβλιοπωλεία και στα Μέσα που δίνουν σημασία και χώρο σε νέες δημιουργίες και προπαντός στους αναγνώστες που διαβάζουν και αγοράζουν τα βιβλία μας, έρχονται στις παρουσιάσεις μας και κρατούν τη δημιουργική φλόγα αναμμένη!

 

 

Το 2017 είθε να φέρει υγεία, αυτογνωσία και ευτυχία σε όλους!

 

Καλή Χρονιά!

 

Εκδόσεις Oasis

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.