Τα πάθη της αγάπης: Η Πηγή Λυκούδη και ο Θανάσης Σάλτας παρουσιάζουν το νέο cd τους

 

Στη στήλη επ-Oasis Ιδεών και Τεχνών παρουσιάζουμε χωρίς αποκλεισμούς και σύνορα όλες τις εκφάνσεις της τέχνης, όλους εκείνους τους δημιουργούς, καλλιτέχνες, μουσικούς, συγγραφείς, που θεωρούμε ότι είναι αυθεντικοί και έχουν πίστη και ταλέντο σ’ αυτό που κάνουν. Η νέα μας στήλη υπηρετεί την ελευθερία του λόγου και της σκέψης φιλοδοξώντας να αγκαλιάσει με ζέση ανήσυχα, ελεύθερα και δημιουργικά πνεύματα, να δώσει ζωτικό χώρο σε ανθρώπους, σε ιδέες, σε απόψεις, σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά αγαθά που αξίζουν να φθάσουν σε εσάς!

Ένα τέτοιο πολιτιστικό αγαθό είναι το cd "Τα πάθη της αγάπης". Η αγάπη του κοινού στην ομώνυμη θεατρική παράσταση και στα δεκατρία τραγούδια που ακούστηκαν σε αυτή, οδήγησαν στην έκδοση της εν λόγω μουσικής συλλογής.

 

Τη μουσική έγραψε η συνθέτις Πηγή Λυκούδη και ο ποιητής Θανάσης Σάλτας το σενάριο του έργου και τους στίχους των τραγουδιών. Τα πάθη της αγάπης εκτός από την Ελλάδα παρουσιάστηκαν με χαρακτηριστική επιτυχία στη Σμύρνη μεταφρασμένα στην Τουρκική γλώσσα.

 

 

Με τη μορφή θεατρικού αναλογίου αποσπάσματα του έργου και τα τραγούδια θα παρουσιαστούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:30 στη Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28, Νέα Κηφισιά.

 

Θα προλογίσουν ο γνωστός συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Δημιουργός Αρχείου Ελληνικής Δισκογραφίας Πέτρος Δραγουμάνος και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, σκηνοθέτης Τάσος Λέρτας.

 

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν τρεις ξεχωριστοί ερμηνευτές της νέας γενιάς, που αναφέρονται με αλφαβητική σειρά, η Γεωργία Αγγέλου, ο Δημήτρης Ερατεινός και ο Νίκος Καρακαλπάκης. Οι απαγγελίες του έργου αποδίδονται μοναδικά από την ηθοποιό Ελένη Ερήμου, που με τη θεατρική εμπειρία της και την ευαισθησία που τη διακρίνει αναδεικνύει τα νοήματα του έργου.

 

Μουσική: Πηγή Λυκούδη, Ποίηση: Θανάσης Σάλτας - Τα πάθη της Αγάπης

(Η Γέννηση. Ερμηνεία: Νίκος Καρακαλπάκης)

 

 

 

Με τη συνθέτρια Πηγή Λυκούδη στο πιάνο θα συμπράξουν οι σολίστες μουσικοί Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα-μαντολίνο)και Γάσπαρης Μάμμας (κλαρινέτο). Την παρουσίαση του cd θα τιμήσουν και βασικοί συντελεστές του έργου: η  Ελένη Ερήμου (ηθοποιός), η Εύα Γεράκη (εικαστικός-ζωγράφος που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο), η Σεμπνέμ-Σεμπί Αρσλάν (μεταφράστρια του έργου), καθώς και ο Νίκος Κούρτης (Δ/ντης FmRecords).

 

 

Το cd Τα Πάθη της Αγάπης, κυκλοφορεί από την FmRecords

Κατηγορία επ-Oasis: 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.