Σκοτεινές Αναλαμπές στην Αθήνα: Dark Literature Rocks (3-12-2016)

Το Σάββατο 3/12/2016 μια σκοτεινή αναλαμπή φώτισε τη χειμωνιάτικη αθηναϊκή νύχτα. Ο καιρός φορώντας τα σκοτεινά του αποτέλεσε το ιδανικό υπόβαθρο για το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Γεωργάκη «Σκοτεινές Αναλαμπές» που παρουσιάστηκε στο bar Tithora.

Με γενική ιδέα την αλληλεπίδραση σκοτεινής λογοτεχνίας και δυνατής rock μουσικής και τίτλο «Dark Literature Rocks!» εγκαινιάστηκε ένα διαφορετικό είδος παρουσίασης όπου οι λέξεις και τα κείμενα του βιβλίου εμπλέκονται δημιουργικά με τους στίχους και τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου αντιστρέφοντας αισθήσεις και διαδικασίες ωθώντας το κοινό να διαβάζει μουσική και να ακούει βιβλία πίνοντας το ποτό του και συνομιλώντας με τους συντελεστές του βιβλίου.

 

 

Η λογοτεχνία και η μουσική για εμάς στις εκδόσεις Oasis αποτελούν μια βιωματική κατάσταση, μέρος της καθημερινότητας, αλλά και απόδρασής από αυτή, μια νησίδα δικτύωσης και επικοινωνίας που ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους κάτω από την ίδια δημιουργική ομπρέλα κινητοποιώντας αισθήσεις και δίνοντας τροφή για σκέψη.

 

 

Η παρουσίαση (3-12-2016)

Παρουσίαση: Στέλιος Μπασμπαγιάννης

 

DJ: Δημήτρης Σειρηνάκης

 

 

Χορηγός επικοινωνίας: Rockyourlife.gr

 

Με την υποστήριξη: Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας (Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ)

 

 

Χορηγός του βιβλίου: Crystal Head Vodka

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές της παρουσίασης Στέλιο Μπασμαγιάννη και Δημήτρη Σειρηνάκη, τον χορηγό επικοινωνίας Rockyourlife.gr, τη Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας (Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ) και την εταιρεία Mavrikos Imports S.A. για τη βότκα Crystal Head, που συνόδεψε το βιβλίο ως κερασάκι σε μια σκοτεινή τούρτα και έδωσε κρυστάλλινη γεύση στους ουρανίσκους του κοινού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Σκοτεινές Αναλαμπές»

 

Ο Χρόνος και η Φθορά (αντί προλόγου)

Κάποτε ζούσε στις εσχατιές του σύμπαντος ο Χρόνος. Ο Χρόνος ήταν ένας ωραίος νέος, νάρκισσος όμως, όπως οι περισσότεροι ωραίοι, και οι περισσότεροι νέοι, ένα ασύγκριτο μειονέκτημα σε αντιστάθμισμα της απαράμιλλης ομορφιάς του. Πατέρας του Χρόνου ήταν ο Θεός, μητέρα του η Αγάπη. Ο Χρόνος αγαπούσε μία μελαχρινή κοπέλα που την έλεγαν Λησμονιά. Η Λησμονιά εξαιτίας της επιμονής του Χρόνου κάποια στιγμή ενέδωσε, αλλά κατά βάθος ποτέ δεν τον ήθελε, ποτέ δεν τον αγάπησε πραγματικά. Τον απάτησε μάλιστα με τον καλύτερο φίλο του, το Χωροχρονικό Ασυνεχές. Ο Χρόνος από τότε καίγεται, από τότε βασανίζεται. Από εκδίκηση μάλιστα εφηύρε τον Θάνατο και τη Φθορά, μια σκοτεινή τρύπα, μία Ατέλεια που όμοιά της το σύμπαν δεν είχε ξανανιώσει. Οι θνητοί από κείνο το σημείο, σαν κάτι να διαισθάνονται, πιστεύουν στον Θεό και παραμελούν την αξία του Χρόνου...

 

 

Ένα βιβλίο σκοτεινής λογοτεχνίας με δεκατρείς ιστορίες που συμβολίζουν τη δεκάτη τρίτη ώρα, την ώρα που είναι πέρα από τον χρόνο, τον κόσμο που είναι πέρα από την πραγματικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γεωργάκης

 

Ο Βαγγέλης Γεωργάκης έχει σπουδάσει Φαρμακευτική και εκτός από τη συγγραφή ασχολείται με την υδατοσφαίριση.

 

 

Οι Σκοτεινές αναλαμπές είναι το έκτο του βιβλίο.

 

 

Η θεματική παρουσίαση Dark Literature Rocks! θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου η σκοτεινή λογοτεχνία και η δυνατή μουσική ενώνονται. 

 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.