Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιφιγένειας Τριάντου "Ξαναδιαβάζοντας τον Αντώνη Σαμαράκη"

Οι εκδόσεις Oasis, σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιφιγένειας Τριάντου "Ξαναδιαβάζοντας τον Αντώνη Σαμαράκη", την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», Μετσόβου και Ακτή Μιαούλη, Ιωάννινα.

 

Ξαναδιαβάζοντας τον Αντώνη Σαμαράκη

 

 

 

 

Θα μιλήσουν:

 

Απόστολος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Απόστολος Μπενάτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Άκης Μάντζιος, Διδάκτωρ Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

και η συγγραφέας 

 

Ιφιγένεια Τριάντου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ:

 

Μαριγούλα Σακελλαρίου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Την ίδια ημέρα θα γίνει και μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου της Ιφιγένειας Τριάντου με τίτλο: 3 Μελέτες: Σολωμός, Παπαδιαμάντης, Ελύτης.

 

 

Το βιβλίο αυτό εντάσσεται στη σειρά «Ουμανισμός – Έλληνες Λογοτέχνες» όπως και το βιβλίο «Ξαναδιαβάζοντας τον Αντώνη Σαμαράκη».

 

Ιφιγένεια Τριάντου

 

 

Η Ιφιγένεια Τριάντου είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διδάσκει Νεοελληνική Λογοτεχνία και Θεωρία της Λογοτεχνίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην Αφηγηματολογία.

 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων (Τμήμα Μέσων και Νέων Ελληνικών Σπουδών). Έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σορβόνη (Paris  IV), σε δύο φάσεις, με καθηγητές τον Κ. Θ. Δημαρά (Νεοελληνικός Διαφωτισμός) και τον Guy Saunier (Δημοτικό Τραγούδι και Νεοελληνικό Υπερρεαλισμό). Η διατριβή της αναφέρεται στις αφηγηματικές τεχνικές στο έργο του Δημήτρη Χατζή («Το τέλος της μικρής μας πόλης» και το «Διπλό Βιβλίο»). Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι εργασίες της αξιοποιούν τόσο την παλιότερη ελληνική παράδοση.

 

Οι μελέτες της αποτελούν μια πρωτότυπη σύνθεση των παραδοσιακών φιλολογικών προσεγγίσεων με τις σύγχρονες μεθόδους της λογοτεχνικής θεωρίας και της σημειωτικής ανάλυσης.  Είναι μέλος της Ελληνικής και της Διεθνούς Σημειωτικής Εταιρείας, καθώς και της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. 

 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.