Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (23 Απριλίου)

Η 23η Απριλίου αποτελεί μια συμβολική ημερομηνία για την παγκόσμια λογοτεχνία. Αυτή την ημερομηνία πέθαναν το 1616 ο Θερβάντες και ο Σαίξπηρ. Η 23η Απριλίου είναι επίσης η ημερομηνία γέννησης ή θανάτου και άλλως σημαντικών συγγραφέων: Maurice Druon, Haldor K.Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla and Manuel Mejía Vallejo.
 
Στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1995 αποφασίστηκε η 23η Απριλίου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.
 
Το σκεπτικό της UNESCO ήταν να αποτίσει έναν παγκόσμιο φόρο τιμής στα βιβλία και στους συγγραφείς, ενθαρρύνοντας όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης και να αποκτήσουν έναν ανανεωμένο σεβασμό στην αναντικατάστατη συμβολή εκείνων, οι οποίοι προώθησαν την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.
 
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων ενώ μόνο για την ημέρα αυτή (23 Απριλίου) μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ενδιαφέρουσες μελέτες για τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τη Λογοτεχνία και την Ανάγνωση.
http://www.unesco.org/new/en/wbcd
 
Εμείς, στις εκδόσεις Oasis, θεωρούμε το βιβλίο αναντικατάστατο ανθρώπινο τεχνούργημα, αφού μπορεί μέσω των λέξεων, των κειμένων και των εικόνων να προσδώσει στον κάθε αναγνώστη μοναδικές εμπειρίες και μεθέξεις.
 
Έτσι, υπηρετώντας το τρίπτυχο: Πρωτοπορία, Πολυφωνία, Ποιότητα και απόλυτα συνεπείς στο όραμά μας επιθυμούμε εκδίδοντας βιβλία ψυχής να βάλουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο και στη διεύρυνση της αναγνωστικής κουλτούρας σε μια χώρα που απέχει κατά πολύ από το να χαρακτηρισθεί ως χώρα φιλαναγνωσίας.
 
Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μόλις φέτος ξεκίνησε και στη χώρα μας ο εορτασμός της ημέρας αυτής από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. 
 
Να ευχηθούμε ολόψυχα κάθε επιτυχία σε όλα τα εγχειρήματα που προάγουν το βιβλίο και την αναγνωστική κουλτούρα στην Ελλάδα.
 
 
 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.