Γκρέις και Ρούμπι: Οικολογικό παραμύθι γνώσεων από την Ulli Mirasgetis

Τι συμβαίνει όταν η ποιοτική παιδική λογοτεχνία, η εμπνευσμένη εικαστική τέχνη και η οικολογική ευαισθησία συνδυάζονται σ' ένα βιβλίο; Γεννιέται το οικολογικό παραμύθι γνώσεων "Γκρέις και Ρούμπι" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Oasis εγκαινιάζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δραστηριοποίησή μας στο ποιοτικό και πρωτοποριακό παιδικό βιβλίο.

Στις εκδόσεις Oasis οραματιζόμαστε εκδίδοντας βιβλία ψυχής να βάλουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο και στη διεύρυνση της αναγνωστικής κουλτούρας σε μια χώρα που απέχει κατά πολύ από το να χαρακτηρισθεί ως χώρα φιλαναγνωσίας. Φυσικά, η αγάπη για την ανάγνωση ξεκινά από την παιδική ηλικία μέσα από το ποιοτικό παιδικό βιβλίο.

 

 

Τι καλύτερο, λοιπόν, όταν μια τρυφερή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο φώκιες Γουέντελ, της μαμάς Γκρέις και της κόρης της Ρούμπι, οι οποίες ζουν τις περιπέτειές τους στα νερά της παγωμένης Ανταρκτικής γίνεται αφορμή για τους μικρούς μας αναγνώστες να ανακαλύψουν το θαλάσσιο οικοσύστημα; Τι πιο όμορφο ο υδάτινος κόσμος να απεικονίζεται μέσα από τα θαυμάσια έργα της ζωγράφου και συγγραφέως Ulli Mirasgetis; 

 

 

Περίληψη βιβλίου

 

Στην παγωμένη Ανταρκτική ζουν ευτυχισμένες, ανάμεσα σε άλλες φώκιες Γουέντελ, η μαμά Γκρέις και η μικρή Ρούμπι. Με χαρές και παιχνίδια πάνω στα παγόβουνα γλιστρούν πότε από δω και πότε από κει.

Ξαφνικά, όλα ανατρέπονται! Καθώς η Γκρέις μαζί με τις άλλες μαμάδες φώκιες πέφτουν στο νερό αναζητώντας τροφή για τα μικρά τους, μια αιφνιδιαστική επίθεση από κυνηγούς απειλεί τις υπόλοιπες φώκιες που βρίσκονται στην επιφάνεια των πάγων. Η Ρούμπι αντιλαμβάνεται έγκαιρα τον κίνδυνο και κρύβεται ανάμεσα στους πάγους.

 

 

Όμως, όταν η Γκρέις ανεβαίνει στην επιφάνεια, δεν βρίσκει πουθενά τη Ρούμπι. Έτσι, πιστεύοντας ότι έχασε τη μικρή της φεύγει από την Ανταρκτική για να βρει καταφύγιο σ’ ένα ασφαλές μέρος. Μετά από αρκετό διάστημα, η Ρούμπι βγαίνει από την κρυψώνα της και προσπαθεί να βρει τη μαμά της.

 

 

Ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι αναζήτησης ξεκινά για τις δύο φώκιες Γουέντελ. Η Γκρέις και η Ρούμπι ζουν τη δική τους συναρπαστική περιπέτεια γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, το μαγικό θαλάσσιο οικοσύστημα.

Σταδιακά, δημιουργείται μια νέα, μεγάλη συμμαχία πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένας καθημερινός και δύσκολος αγώνας αρχίζει για να διαφυλαχθεί ό,τι η φύση δημιούργησε αιώνες πριν.

Για να συνεχιστεί η γιορτή της ζωής!

 

 

Το οικολογικό παραμύθι γνώσεων "Γκρέις και Ρούμπι" θα ταξιδέψει τη φαντασία των παιδιών αφυπνίζοντας ταυτόχρονα την περιβαλλοντική τους συνείδηση. 

 

Η συγγραφέας και ζωγράφος Ulli Mirasgetis

 

 

Η Ούλη Μοιρασγέτη γεννήθηκε στην Αυστρία και είναι παντρεμένη με τον Έλληνα Γιώργο Μοιρασγέτη, τον όποιο ακολούθησε για δύο χρόνια στη Νιγηρία. Έχουν τρία παιδιά και ζούν στην Ελλάδα. Σπούδασε ζωγραφική παρακολουθώντας μαθήματα με τον Arnhard Woitsch και τον Karl Heinz Schreiner, μαθητή της Σχολής Hundertwasser. Γράφει και εικονογραφεί οικολογικά παραμύθια, προσπαθώντας να προσωποποιήσει το περιβάλλον, κάνοντάς το οικείο. Επηρεασμένη από τη βαθιά αγάπη της για τη φύση και τον άνθρωπο, αλλά και από την εμπειρία της ζωής της στην Αφρική η Ούλη δημιουργεί έργα που ξεχειλίζουν από χρώμα και οικολογικά μηνύματα.

 

Παιδικά βιβλία Oasis

Φως, Χρώμα, Νόημα!

 

 

«Ένας εμπνευσμένος συνδυασμός παιδικής λογοτεχνίας, εικαστικής τέχνης και οικολογικής ευαισθησίας».

 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.