Άνθρωποι και δελφίνια μαζί για την προστασία της υπέροχης φύσης! "Η Οδύσσεια του Έρικ" από τον Άλιμο σε νέες παρουσιάσεις.

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια, από τότε που εδώ στον ίδιο φιλόξενο Δήμο και χώρο, παρουσιάσαμε την ιστορία των Γκρέις και Ρούμπι, δύο φωκών Γουέντελ. Τη σκυτάλη πριν από λόγο καιρό πήρε ο Έρικ το δελφίνι και η Οδύσσειά του.

Εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου, υπήρξε έκθεση ζωγραφικής για τα παιδιά με τους αυθεντικούς πίνακες που έντυσαν το κείμενο της "Οδύσσειας του Έρικ" καθώς και θεατρική αφήγηση του έργου.

Η παιδική λογοτεχνία ως φορέας αξιών, ιδεών, φαντασίας, εμπειρίας, γνώσεων και κουλτούρας καθώς και ευρύτερα το παιδικό βιβλίο ως πολιτιστικό προϊόν μπορούν να λειτουργήσουν ως φάρος αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης των μικρών αλλά και των μεγάλων.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ρύπανση από τα πλαστικά και όλα τα σχετικά είναι πλέον ορατά στην καθημερινή μας ζωή.

Από τη δική μας πλευρά, ως εκδόσεις Oasis μαζί με τους συγγραφείς και τους δημιουργούς μας, από το πεδίο που δραστηριοποιούμαστε: μέσα από τον γραπτό πολιτισμό, τα παιδικά βιβλία και την αφήγηση, την εικαστική τέχνη και την εικονογράφηση, προσπαθούμε βάζοντας το δικό μας μικρό λιθαράκι να οικοδομήσουμε τον σεβασμό και την αγάπη για το περιβάλλον και για τα ζώα, την ίδια μας τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας πράξη το όραμά μας, ξεκινήσαμε μαζί με τη συγγραφέα και εικαστικό Ulli Moirasgetis τη σειρά βιβλίων: οικολογικά παραμύθια γνώσεων. Η σειρά αυτή που βρίσκεται αισίως στο δεύτερό της βιβλίο με την «Οδύσσεια του Έρικ» -ενώ ετοιμάζονται και τα επόμενα- αποτελεί τη δική μας δήλωση!

Η Ούλη Μοιρασγέτη μέσα από τις εμπνευσμένες, γεμάτες θάλασσα ιστορίες της και την εικαστική της δημιουργία, αφυπνίζει την οικολογική ευαισθησία σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες παρέχοντας ταυτόχρονα με τρόπο δημιουργικό γνώσεις για το θαλάσσιο οικοσύστημα και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει, τον άνθρωπο.

Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μόνο κάποιες ημέρες  κάθε χρόνο που είναι αφιερωμένες στον σεβασμό και στην αγάπη προς το περιβάλλον και τα ζώα για να ευαισθητοποιούμαστε σχετικά με τα θέματα αυτά.

Για εμάς κάθε μέρα είναι γιορτή σεβασμού και δράσης που ξεκινά από τη δική μας στάσης ζωής, το δικό μας «μικρο-περιβάλλον».

Το ίδιο ελπίζουμε και για τα παιδιά μας, το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον του πλανήτη μας…

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την τιμή που μας έκανε με την παρουσία του, τον Δήμαρχο Αλίμου, κο. Ανδρέα Κονδύλη.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Δήμο Αλίμου και τη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» για την αρωγή και τη φιλοξενία τους!

Θερμές ευχαριστίες και στους ανθρώπους του Δήμου που εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση, και τους συντελεστές της: κ. Βασίλη Μίλιο, Σκηνοθέτη, κα. Λαμπρινή Μίχου, ηθοποιό, τη Θεατρική ομάδα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου και φυσικά τη συγγραφέα και εικαστικό Ούλη Μοιρασγέτη για αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν οι νέοι σταθμοί του Έρικ στην Αθήνα με νέες παρουσιάσεις του βιβλίου σε μικρούς και μεγάλους.

Το εμπνευσμένο μας ταξίδι συνεχίζεται..

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Έρικ, ένα μικρό δελφίνι, ζούσε ευτυχισμένος στη θάλασσα, ώσπου ένα μεγάλο πλοίο τάραξε την παιχνιδιάρικη ζωή του. Εκατοντάδες βέλη εκτοξεύθηκαν από τους ανθρώπους του πλοίου και χτύπησαν το κοπάδι των δελφινιών καθώς και την οικογένεια του Έρικ.

Για καλή του τύχη, μια τεράστια μέδουσα, η Κυανέα, τον έσωσε οδηγώντας τον μακριά από το πλοίο ενώ μια φάλαινα, η Βασιλική, ακούγοντας το δυνατό κλάμα του πήγε να τον παρηγορήσει.

Η Οδύσσεια του Έρικ, ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, μόλις είχε ξεκινήσει. Στο ταξίδι αυτό, ο Έρικ απέκτησε αρκετούς νέους φίλους που τον προστάτεψαν από πολλούς κινδύνους. Ο Πολεμιστής, ένας πολύποδας, ο Ηρακλής, ένας κάβουρας, η Έμμα, μια χελώνα Καρέτα-Καρέτα, και η Ρούμπι, μια φώκια Γουέντελ, έγιναν η νέα του οικογένεια.

Ο Έρικ ένιωθε μεγάλο μίσος για τους ανθρώπους. Είχε γνωρίσει για τα καλά τη σκοτεινή πλευρά τους. Όμως, τα λόγια του Λεωνίδα, ενός υπέροχου φλαμίνγκο άγγιξαν πολύ βαθιά την ψυχή του Έρικ και άλλαξαν τα αρνητικά συναισθήματα που ένιωθε για τους ανθρώπους.

Από τότε, αναζητά τη φωτεινή πλευρά των ανθρώπων, την αγάπη τους για τον μαγικό κόσμο της θάλασσας, τη φύση και τη ζωή!

Άνθρωποι και δελφίνια σύμμαχοι για την ισορροπία της υπέροχης φύσης!

 

«Ένας εμπνευσμένος συνδυασμός παιδικής λογοτεχνίας, εικαστικής τέχνης και οικολογικής ευαισθησίας»

Για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.