Η "Οδύσσεια του Έρικ" στα Ιωάννινα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι εκδόσεις Oasis και η συγγραφέας-εικαστικός Ούλη Μοιρασγέτη (Ulli Mirasgetis) σε συνεργασία με Δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων και τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων διοργάνωσαν μια σειρά παρουσιάσεων και δράσεων που έλαβαν χώρα σχεδόν όλη την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και σχετίζονταν με το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος «Μαζί καταπολεμάμε την πλαστική ρύπανση».

Η σειρά οικολογικά παραμύθια γνώσεων των εκδόσεων Oasis και πιο συγκεκριμένα τα δύο πρώτα βιβλία που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής: "Γκρέις και Ρούμπι" και "Η Οδύσσεια του Έρικ" αποτέλεσαν το έναυσμα για να γνωρίσουν τα παιδιά το θαλάσσιο οικοσύστημα και να αφυπνίσουν την οικολογική τους συνείδηση μέσω της αφήγησης και των δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Οι δράσεις περιελάμβαναν: αφηγήσεις παραμυθιών, βιντεοπροβολές και εργαστήρια χειροτεχνίας. Στα εργαστήρια αυτά τα παιδιά έφεραν μαζί τους πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, περιτυλίγματα από γλυκά κ.ά. για να δημιουργήσουν υπέροχες κατασκευές και κοραλλιουπόλεις.

 

Η Οδύσσεια του Έρικ

 

 

Γκρέις και Ρούμπι

 

 

Στα Δημοτικά σχολεία

(1o Πειραματικό, 12ο και 24ο)

 

 

 

Στη Βιβλιοθήκη

(Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων)

 

Ο Έρικ το δελφίνι, οι φώκιες Γκρέις και Ρούμπι, η μεγάλη θαλάσσια παρέα τους, η Ούλη Μοιρασγέτη και οι Εκδόσεις Oasis ευχαριστούν θερμά: τα Δημοτικά σχολεία Ιωαννίνων (1ο Πειραματικό, 12ο Δημοτικό και 24ο Δημοτικό) και τους εμπνευσμένους δασκάλους τους για τη συνεργασία και τις δράσεις τους, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων και το προσωπικό της για τη ζεστή φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση και φυσικά τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους για τη συμμετοχή τους στις δράσεις μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μέχρι την επόμενη φορά...

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.