Μέσα, Πληροφορία και Επικοινωνία στην Ψηφιακή Εποχή / Ψυχολογικές, πολιτισμικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις

Κατηγορία Βιβλίου: 

Ο συλλογικός τόμος Μέσα, Πληροφορία και Επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή προσφέρει αυτή την τόσο αναγκαία διεπιστημονική προσέγγιση στα φαινόμενα των μέσων και της επικοινωνίας. Οι επιστήμονες, που υπογράφουν τα άρθρα, προέρχονται από ποικίλα επιστημονικά πεδία και πειθαρχίες: Ψυχολογία, Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Επικοινωνία, Πολιτισμικές Σπουδές κ.ά. Η σύγκλιση (convergence) είναι φαινόμενο που χαρακτηρίζει σήμερα τη λειτουργία των μέσων, την παραγωγή περιεχομένου, την κατανάλωση της πληροφορίας, τη διάδραση κλπ. Δείχνει όμως και ερευνητική μέθοδο, χρησιμοποίηση εργαλείων από πολλές επιστήμες καθώς και οργάνωση προγραμμάτων σπουδών με διεπιστημονικό χαρακτήρα.

Η κατασκευή ταυτότητας, η εμπορευματοποίηση των διαπροσωπικών σχέσεων, η δημοσιογραφία του τραύματος, η σχέση ψυχικής υγείας και ημερολογιακής γραφής στα blogs, η τεχνοκοινωνική δυναμική του διαδικτύου, η «εκκοινώνηση» του ατόμου στο facebook, η λειτουργία των likes και των comments, οι θεωρίες συνωμοσίας και κυρίως γιατί πιστεύουμε σε αυτές, η εικονική πραγματικότητα στην υπηρεσία πολιτιστικών οργανισμών και παραγωγών πληροφορίας, το κόμικ ως μέσο και ως δημιουργός νέων μυθολογιών, η εκπαιδευτική πληροφορική είναι μερικά από τα θεματικά πεδία αυτού του πολύτιμου τόμου.

Το ενδιαφέρον για τον ειδικό αλλά και για τον γενικό αναγνώστη είναι ότι όλα τα κείμενα συμπληρώνονται και κανένα δεν μοιάζει να είναι απομεμακρυσμένο από το άλλο. Η ενότητα, τόσο αναγκαία αλλά και τόσο δύσκολη, σ’ ένα συλλογικό έργο εδώ επιτυγχάνεται στον απόλυτο βαθμό.

Εκείνο που δίνει όμως στον τόμο αυτό μια (συγκινητική) πρωτοτυπία είναι ότι η σύλληψή του, η οργάνωσή του, η εκτέλεσή του προέρχεται από τα κάτω. Εννοώ ότι από πίσω του δεν είναι ένα ερευνητικό κέντρο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ένα πανεπιστήμιο ή άλλος ακαδημαϊκός θεσμός, ή τα πρακτικά ενός συνεδρίου. Είναι κυρίως νέοι επιστήμονες, νέοι διδάκτορες ή ακόμη και υποψήφιοι.

Η ποιότητα του έργου είναι πολύ υψηλή και ο τόμος μπορεί να σταθεί δίπλα στις καλύτερες εκδόσεις των εξειδικευμένων εκδοτικών οίκων – κυρίως του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

Από το προλογικό σημείωμα του Νίκου Μπακουνάκη

Τιμή: 

19.08€

Τρόπος Πληρωμής: 

Αντικαταβολή (+ ταχυδρομικά έξοδα)

Εξώφυλλο Βιβλίου: 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.