Συγγραφείς

Ο Ignatius Letterman γεννήθηκε στις ερήμους της Νεβάδα και μεγάλωσε στις πεδιάδες του Τέξας. Από μικρό παιδί τον γοήτευε η Λογοτεχνία και η επιβολή του νόμου. Με κάποιο τρόπο συνδύασε και τα δύο. Η «Λογοτεχνική Αστυνομία» είναι το πρώτο, αλλά όχι τελευταίο του βιβλίο.

Η Ούλη Μοιρασγέτη γεννήθηκε στην Αυστρία και είναι παντρεμένη με τον Έλληνα Γιώργο Μοιρασγέτη, τον όποιο ακολούθησε για δύο χρόνια στη Νιγηρία. Έχουν τρία παιδιά και ζούν στην Ελλάδα. Σπούδασε ζωγραφική παρακολουθώντας μαθήματα με τον Arnhard Woitsch και τον Karl Heinz Schreiner, μαθητή της Σχολής Hundertwasser. Γράφει και εικονογραφεί οικολογικά παραμύθια, προσπαθώντας να προσωποποιήσει το περιβάλλον, κάνοντάς το οικείο.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και τελείωσε τη Φαρμακευτική Σχολή. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τον αθλητισμό και είναι αθλητής της υδατοσφαίρισης. Είναι επίσης ο εμπνευστής και υπεύθυνος του helpforhealth.gr. Το διήγημά του "Ένας νέος που του αρέσει να γράφει" βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2010.

Ο Πέτρος Κάσσας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Το 2001 εισήχθη στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησε το 2006 έχοντας ειδικευτεί στις κλασικές σπουδές. Από το 2007 κατοικεί και εργάζεται στη Λάρισα ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση, παραδίδοντας φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, και διατηρώντας ως συνιδιοκτήτης Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Παράλληλα, ασχολείται με μεταπτυχιακές σπουδές και με επιμορφωτικά προγράμματα σε αντικείμενα σχετικά με τον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Βαγγέλης Νέσσης γεννήθηκε στα Ιωάννινα μέσα στο καλοκαίρι του 1952. Αποφοίτησε από το πρότυπο Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής το 1969. Την ίδια χρονιά εισήχθη στο Μαθηματικό Ιωαννίνων. Δεν τον προσέλκυσε το Μαθηματικό και την επόμενη χρονιά, μετά από εξετάσεις εισήχθη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Αποφοίτησε  το 1976. Ασχολήθηκε με όλα τα έργα Πολιτικού Μηχανικού για δέκα περίπου χρόνια. Οι συμβιβασμοί που απαιτούσε το επάγγελμα αυτό, δεν συμβάδιζαν με τις προσωπικές του αξίες, όνειρα και προοπτικές.

Η Γεωργία Σ. Σκοπούλη γεννήθηκε το 1950 στην Πεδινή Ιωαννίνων, όπου και ζει από το 1989. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Το βιβλίο «Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους» είναι το πέμπτο της.

Ο Ευάγγελος Σταυριανός γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Το 1994 εισήχθη στο τμήμα Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 2000 έχοντας ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο τμήμα. Από το 2001 κατοικεί και εργάζεται στη Λάρισα ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση, διατηρώντας ως συνιδιοκτήτης όμιλο Φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Παράλληλα, ασχολείται με τη διδακτορική διατριβή του και με συγγραφική δραστηριότητα. Το εν λόγω πόνημα ξεκίνησε το 2010 σε συνεργασία με τον φίλο και συνεργάτη Πέτρο Κάσσα.

Η Ιφιγένεια Τριάντου είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διδάσκει Νεοελληνική Λογοτεχνία και Θεωρία της Λογοτεχνίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην Αφηγηματολογία. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων (Τμήμα Μέσων και Νέων Ελληνικών Σπουδών). Έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σορβόνη (Paris  IV), σε δύο φάσεις, με καθηγητές τον Κ. Θ. Δημαρά (Νεοελληνικός Διαφωτισμός) και τον Guy Saunier (Δημοτικό Τραγούδι και Νεοελληνικό Υπερρεαλισμό).

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.