Νικήτας Νηφάκης (1753-1827). Νέα στοιχεία για τη ζωή και το έργο ενός παραγκωνισμένου Μανιάτη λόγιου και αγωνιστή του ’21

Κατηγορία Βιβλίου: 

Η δράση του Νικήτα Νηφάκη, ή Νήφου, ή Νυμφάκη εκτείνεται στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτό το χρονικό διάστημα ταυτίζεται με τη σημαντικότερη καμπή της Νεοελληνικής ιστορίας. Είναι η περίοδος της σύλληψης της ιδέας, της προετοιμασίας, και της εκτέλεσης της επανάστασης, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους. Ο Νηφάκης αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση ατόμου που είχε την τύχη να εμπλακεί ενεργά σε όλες τις φάσεις του παράτολμου αυτού εγχειρήματος. Κατά συνέπεια, παρακολουθώντας τη ζωή του, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με μία πληθώρα άγνωστων αλλά σημαντικών γεγονότων, τα οποία συνδέονται με τη σύγχρονη ιστορία μας.

Αν και τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη ζωή και τη δράση του είναι ελάχιστα, εντούτοις είναι ικανά να αναδείξουν μια ζωή μυθιστορηματική για τα μέτρα και τις συνθήκες της εποχής του, γεμάτη μετακινήσεις σε μακρινές πόλεις (με ή χωρίς τη θέλησή του). Βασικό του όραμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν η δημιουργία μιας νέας κρατικής οντότητας στη βάση της παλαιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η οποία θα είχε ως ακρογωνιαίο λίθο της την Ελληνική παιδεία.

Τα περισσότερα από τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν γίνονται γνωστά για πρώτη φορά, ανατρέποντας εκ βάθρων πολλές λανθασμένες απόψεις που είχαν επικρατήσει χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση.

Τιμή: 

23.32€

Τρόπος Πληρωμής: 

Αντικαταβολή (+ ταχυδρομικά έξοδα)

Εξώφυλλο Βιβλίου: 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.